top of page

חבילת התודעה

כאשר אתם מבקשים להתחדש ולהעצים הרגלים חדשים ומקומות חדשים בתוך הנפש שלכם, כדאי לכם לשים לב למספר המלצות:

  • הסכימו להשיל דעות קדומות.
     

  • שחררו עצמכם מציפיות של אחרים והתבוננו פנימה אל תוככם בשאלה סקרנית: מי ומה ארצה עכשיו להיות?
     

  • התחילו ליצור תנועה בוטחת ומאוזנת, המתיידדת עם החדש, צעד-צעד, בהתמדה ובתיאום ליכולת האישית.
     

  • הרחיבו את היכולת והמסוגלות האישית בהדרגה, מתוך הכרה בכך שבהתחלה אתם עלולים לחוש לא בנוח, מכיוון שיצאתם מאזור הנוחות שלכם, אך חוסר הנוחות יחליף עצמו, תוך תקופה קצרה, בתחושת סיפוק ומילוי פנימי.
     

  • היו מובהקים בבחירה שלכם ואל תשאירו פתח לספק. כשעולה ספק - היצמדו לתכנית המקורית שלכם והתמידו בה!
     

  • התבוננו על המציאות בסקרנות וברגישות וזהו את השינויים המתרחשים, קטנים כגדולים.
     

  • התיידדו עם מחשבות חדשות, עם רעיונות חדשים, עם פרספקטיבה חדשה, עם רגשות חדשים, ועם אופייני התנהלות חדשים, הפכו אותם לחלופות שאתם מממשים בחיי היומיום והעבירו אליהם משקל בבחירה חופשית מודעת.

 

בכך, תעצימו את הנוכחות שלכם ואת החיבור לילד הפנימי.

c69e6550-c641-4df8-8013-8bd82e23d0bd.png

החיבור לילד הפנימי טומן בחובו חשיפות, וחשיפות הינה איכות מפתח במצב ההוויה של נוכחות.

חלק שמיני

להיות בנוכחות – להיות בחשיפות

 

אחת מן האיכויות המרכזיות המאפשרות להעצים את הנוכחות שלכם היא ההסכמה להיות בחשיפות.

מה המשמעות של להיות בחשיפות?

 

  • להיות בחשיפות, זה להיות נטולי מערכות הגנה רגשיות ולצאת אל החיים בלב פתוח.

 

  • להיות בחשיפות, זה להיות נטולי דעות קדומות, משוחררים מקיבעונות מחשבתיים וגמישים לרעיונות חדשים והשראה.

 

  • להיות בחשיפות זה להסכים להתנהל ללא מערכות הסתרה והדחקה. להיות כנים, ישירים, אותנטיים ואמיתיים.

  • להיות בחשיפות זה להיות נוכחים בפשטות נינוחה שיש בה קבלה עצמית ושלום פנימי .

 

  • להיות בחשיפות זה להתמסר לדרך בה אתם פוסעים ולאפשר לשביל להיחשף בפניכם תוך כדי התנועה.

 

  • להיות בחשיפות זה להיות פתוחים לכל מה שמבקש להגיע אליכם סקרנים ורגישים, ולגלות ממדים חדשים בתוך הנפש שלכם ובמציאות המקיפה אתכם.

393b6d61-d27d-47f7-afe4-10ad164a2b9d.png

חשיפות מובילה לנוכחות מורחבת, מכיוון שאתם ניצבים ללא מיסוך, ללא מערכות הגנה, מניעה או בלימה, כשאתם מחוברים לרצון הטהור והמזוקק שלכם, הזרקור הפנימי דולק במלוא העוצמה, משאבי הנפש מתועלים כלפי מה שתומך אתכם, ואתם נעים בגמישות, ביצירתיות, ביוזמה, בביטחון ובחיוניות במסלול חיים של מימוש מועצם.

KlafeyMesarim48.png
c69e6550-c641-4df8-8013-8bd82e23d0bd.png

פתח דבר

 

אני אוהבת להתבונן על אנשים.

אני יכולה לעשות זאת במשך שעות. 

אנשים מרתקים אותי, אני אוהבת בני ובנות אדם.

אני אוהבת לראות את עולמם הפנימי המוקרן מהם החוצה, אוהבת להתבונן על שפת הגוף שלהם, המשקפת את המתחולל בתוכם, את התפישה העצמית שלהם והרגלי החיים שלהם, אוהבת את הייחודיות של כל אחד ואחת מאיתנו, את המגוונות שלנו ואת העובדה שכל אדם הוא עולם ומלואו.

 

אני מאמינה בכל ליבי שכל אחד ואחת ראויים לבוא לכדי ביטוי ולהגשים את עצמם, ראויים להיות נוכחים בחייהם במלואם.

 

כשאני חושבת על ״להיות בנוכחות״ עולות לנגד עיני תמונות יומיומיות, פשוטות, רגעים אנושיים שתופשים את העין והלב שלי כאשר אני מתבוננת סביבי על אנשים:

 

אמא שדוחפת במעלה הרחוב את עגלת התינוק, בידה השנייה רצועה של כלב עליז וסקרן והיא מותשת. מרוב עייפות, היא אינה שמה לב לקשקוש הזנב של הכלב או לחיוך הגדול של התינוק שבעגלה. היא נעה טרודה בדאגות ובמשימות המצפות לה ואינה באמת נוכחת.

 

אדם הנוהג במכוניתו, שקוע בשיחת טלפון קולנית, עצבני וכועס. מבחינתו היום האפרורי והמעונן משקף את מצב רוחו, בעודו שקוע ברצון שלו לקדם את העיסקה שתניב רווחים שיגרמו לו להרגיש בטוח, מצליח ובעל ערך. הוא כלל אינו מבחין בקשת הענוגה והצבעונית שבשמיים, שבאה להזמין אותו להיות פחות לוחמני והישגי ולהוקיר את כל מה שכבר מצוי בחייו. הוא אינו באמת נוכח.

 

אישה הממהרת אל המשרד, מחזיקה בידה כוס קפה, טרודה, עוברת במעבר חציה ואינה שמה לב לאיש שעצר את מכוניתו כדי שתוכל לעבור ומחייך אליה בעיניים חביבות ואוהדות. היא מכווצת כולה וחסרת ביטחון, חוששת לאחר, שמא תפוטר ממקום עבודתה על-ידי הבוס התובעני והכוחני, ואינה רואה שיש גם אנשים טובים באמצע הדרך. היא אינה נוכחת.

 

נער השקוע בטלפון שלו, אוכל כבדרך אגב את ארוחת הערב. הוא אינו מבחין כי אמו הכינה לו את האוכל האהוב עליו, והיא מחייכת אליו ומחכה לשמוע אם טעים לו. הוא אינו נוכח.

 

בחורה פוסעת על חוף הים עם חברותיה, שקיעה נפלאה צובעת את האופק בצבעים של כתום ואדום וזהב, היום נראה כמו אגם זהוב הצבוע בצבעי השקיעה ונע במקצב מהפנט. היא לא מבחינה בזאת, כי ראשה טרוד באיך היא נראית בבגד הים שלה, ובתחושה שהיא ממש לא אוהבת את הגוף שלה ואת עצמה. היא אינה שומעת את רחש הגלים ואת הצחוק המתגלגל של חברותיה ומוצפת בתחושה של קטנות וחוסר ביטחון. היא לא בנוכחות.

 

שניים יושבים על ספסל, היא מתבוננת אל תוך עיניו, מחייכת אליו ואומרת לו שהיא אוהבת אותו. הוא מלא בפחד, חושש להפגע ולהתאכזב, מוצף בזכרונות הפגיעה שחווה במערכת יחסים קודמת, שקוע בעבר. עיניו כבויות, ליבו סגור והוא שותק. הוא אינו נוכח.

 

אני יכולה להמשיך ולתאר לכם סיטואציות רבות ומגוונות, יומיומיות ונפוצות, המשקפות היעדר נוכחות. חוויה של צמצום עצמי, חולשה, מיסוך ועמימות.

 

הלב שלי יוצא כלפי כל אחד ואחת מהאנשים האמיתיים הללו שתיארתי לכם כאן, מכיוון שכל אחד ואחת מהאנשים הללו - כ ו ל נ ו - ראויים להיות נוכחים בחיינו במלואנו ולממש את מלוא הפוטנציאל הטמון בנו מתוך חוויה של עוצמה, בהירות רגשית ומחשבתית וחיבור לעצמי האותנטי בקבלה עצמית, אהבה וחדוות קיום.

 

הפסיפס האנושי שתיארתי מרכיב את החברה בה אנו חיים.

הרצון שלי הוא להעניק כלים שיאפשרו לכל מי שבוחר בכך להעצים את עצמו, להיות בנוכחות ולהתחבר למימוש מועצם. אני יודעת שככל שיותר אנשים יעשו זאת - כך נוכל לשגשג, כפרטים וכחברה.

חבילת התודעה אשר אתם עומדים בפיתחה, תאפשר לכם לנוע במסלול מובנה של העצמת הנוכחות שלכם, להתרועע עם תודעה, מודעות, כלים ומודלים לעבודה עצמית שיסייעו לכם בכך ויתמכו אתכם בתקופה הנוכחית בה אנו חיים ובעתיד לבוא.

 

חלק ראשון

השלב הראשון של ההתמודדות עם נגיף הקורונה

יציאה מאוטומטים וערעור תשתיות קיימות

 

השלב הראשון של ההתמודדות עם נגיף הקורונה נמצא לקראת סיום, ואנחנו נכנסים לשלב הבא בתהליך ההתמודדות עם המשבר הזה, שלב הסקת המסקנות וההתארגנות מחדש.

 

האתגר שווירוס הקורונה הציב בפנינו כפרטים וכחברה, הינו גדול, והוא משנה הרבה מסדרי העולם כפי שהתקיימו עד כה ודוחף את המין האנושי לשינוי עומק בכל תחומי החיים, תוך ערעור הרבה מן התשתיות שההתייחסות אליהן היתה כמובנות מאליהן ומוחלטות.

 

כלומר, ממצב שבו ההתנהלות היתה אוטומטית, ורבים מבני האנוש היו ממוסכים ונעו במסלולים ידועים מראש, המוכתבים על-ידי נורמות הקובעות את סגנון החיים העכשווי, נדחף המין האנושי לשינויים מהירים מאוד אשר הפרו הרבה מן ההרגלים ואופייני הפעולה, יצרו ערעור של התשתיות הקיימות ופתחו פתח לשינוי וריענון בתחומים שנחשבו מקובעים ומוחלטים.

 

כאשר אני מתבוננת על וירוס הקורונה, אינני מקטלגת אותו כ-״טוב״ או ״רע״ מכיוון שההשלכות שלו מרובדות מאוד, חלקן מדאיגות ושליליות, וחלקן יוצרות תהליך של יציאה מסטגנציה ועצירה של הרכבת האנושית שדהרה אל התהום ללא כל מודעות ואחריות.

 

בשלב השני של ההתמודדות עם נגיף הקורונה, אליו אנו נכנסים, אחד מן הגורמים החשובים ביותר, הוא היכולת של כמה שיותר אנשים להיות נוכחים במלואם, כאשר הם ערים, פתוחים לחדש ומכווננים כלפי המימוש המועצם שלהם. הדבר יסייע לאחות את הקרעים במרקם החיים האנושיים שיצר נגיף הקורונה, תוך צמיחה אישית וקולקטיבית, התעצמות וביסוס של שלב חדש באבולוציה שלנו כחברה.

חלק שני

להיות בנוכחות - שלב מהותי בצמיחה מתוך אתגרי התקופה

מעבר מתגובה ליוזמה ומקורבנות לאחריות

 

רבים מבני האנוש אינם יודעים שאינם מצויים במצב הוויה של נוכחות, זאת מכיוון שכאשר האדם לא נמצא בנוכחות, פעמים רבות הוא אינו מודע לכך.

נוכחות.png
c69e6550-c641-4df8-8013-8bd82e23d0bd.png

במצב ההוויה הזה, ההקשבה לנביעה פנימית אינה חסומה או מוגבלת על-ידי דעות קדומות, קיבעונות, מניעות ופחדים הישרדותיים, דואליות פנימית, ספקות וספקולציות, והאדם מסוגל להפליג על כנפי הדימיון שלו, המשרטט נתיבים של מימוש והגשמה, בווירטואוזיות, יצירתיות והתחדשות, תוך מיקסום המצב הקיים ושימוש בו לביטוי של צמיחה.

 

איכויות אלו חיוניות לחיים בכלל, אך הופכות עוד יותר משמעותיות בתקופה בה אנו מצויים, אשר הינה חלק מתהליך רחב הרבה יותר של שינויי עומק בחברה האנושית במסעה אל תוך המאה ה-21.

 

אלו אשר ישכילו להעצים את הנוכחות שלהם, יקשיבו לנביעה הפנימית של מעיין הרצון הטהור, יגבו רצון זה ויעברו מתגובה ליוזמה, מבלי להיכנס לסחרור שלילי, ותוך נקיטה של גישה חיובית, אחראית, יצירתית וממנפת, יהיו אלו אשר יצרו את התשתית לפרק הבא בתולדות החברה האנושית ויתפקדו כחלוצים, מגשרי עולמות, אשר יראו את הדרך לאחרים ויובילו אותם לשלב חדש בתולדות המין האנושי.

חלק שלישי

כוונון עצמי למצב של נוכחות – שינוי גישה והסכמה להיות בעוצמה

הכלים שיובאו בפרקים הבאים יסייעו לכם לשנות גישה, להעביר את המשקל אל העוצמה הטמונה בכם ולבסס הסכמה להגביר את הנוכחות שלכם.

 

על מנת לכוונן את עצמכם להעצמת הנוכחות שלכם, חשוב להכיר בכך כי כאשר אתם בנוכחות, אתם מאפשרים לעצמכם לבוא לכדי ביטוי ברמה מייטבית, אך יתרה מזאת, אתם מאפשרים זאת לאלו הסובבים אתכם. משמע, במצב הוויה של נוכחות, אתם תורמים לעצמכם ולחברה בו-זמנית.

 

כשאתם מבקשים להיות בנוכחות, אתם נדרשים להסכים לבטא את העוצמה שלכם.

 

חשוב שתזכרו כי הנוכחות שלכם היא כמו זרקור פנימי שמאיר בתוככם ומקרין את האור החוצה, על סביבתכם וחייכם. כאשר אתם מעמעמים את הזרקור הזה, אתם לא מאפשרים לעצמכם לבוא כדי ביטוי בצורה מלאה, וגם מונעים את האור הזה מאחרים.

 

כאשר אתם מסכימים להיות בנוכחות, אתם יוצאים אל חייכם מתוך עוצמה, יוזמה ואחריות ומאפשרים גם לאחרים לעשות זאת.

 

זהו תהליך שבו נדרש שינוי גישה כלפי מושג הנוכחות והעוצמה ושחרור של סולמות ערכים מסולפים ודעות קדומות, שיש בהן תפישה שעוצמה ונוכחות עלולות לפגוע באחרים.

 

זהו תהליך שבו אתם לומדים לתת מקום לעוצמה שלכם ולטפח את הנוכחות שלכם.

KlafeyMesarim72.png
c69e6550-c641-4df8-8013-8bd82e23d0bd.png

בתהליך הזה אתם משחררים גישה כלפי החיים, שיש בה תבוסתנות, חוויה של חולשה, תחושת קורבנות, חוסר מסוגלות, נטייה לריצוי, תגובה במקום יוזמה וביטול עצמי, ועוברים לגישה חדשה, הרואה בחיים מרחב של הזדמנות לבטא את העוצמה האישית, את הייחודיות, את היצירתיות והרצון למימוש עצמי, מתוך יוזמה ואחריות.

 

בחברה שלנו ישנן נורמות מסולפות, אשר מחנכות כבר מגיל צעיר לצמצם את העוצמה האישית, ללכת בתלם, לרצות את האחרים, לדכא את הרצון ואת הנוכחות האותנטית, לרסן את היצירתיות והייחודיות האישית ולפעול על-פי המוסכמות הקיימות.

 

מתוך כך, רבים מהאנשים אינם יודעים כיצד להיות נוכחים במלואם, וכיצד ליזום ולבטא עוצמה ואחריות, זאת מכיוון שהם חוששים לפגוע ולהיפגע, מפחדים לאכזב ולהתאכזב, חוששים מכישלון, תופשים את עצמם כקורבן בעולם מאיים הפועל כנגדם, ולכן מצמצמים את הנוכחות שלהם.

 

אנשים רבים, חיים חיים של חוסר נוכחות. הם משתדלים לא לבלוט יתר על המידה, נמנעים מלהביע את עצמם ברמה ישירה, יוזמת, כנה, אחראית ואותנטית,  וחיים בניסיון מתמיד להחזיק את הראש מעל המים ולשרוד כאשר הם נסחפים בזרמי החיים, ללא כל כיוון וכוונה המחוברים לרצון אישי ולחזון.

 

מטבע הדברים, כאשר הנפש נמצאת במצב ההוויה הזה, לא נותר מרחב פנימי בעבור יצירתיות, וירטואוזיות, חדשנות, יוזמה ונוכחות מועצמת, הבאה לכדי ביטוי והגשמה.

 

לכן כל כך חשוב להקפיד על תיעול משאבי הנפש שלכם כלפי מה שתומך אתכם.

העוצמה טמונה בכל אחד ואחת כאיכות טבעית ש
c69e6550-c641-4df8-8013-8bd82e23d0bd.png

חלק רביעי

תיעול משאבי הנפש

כאשר אינכם מתעלים נכונה את משאבי הנפש שלכם, אתם ממסכים את עצמכם, מצמצמים את הנוכחות שלכם ומעסיקים את עצמכם בדברים הפוגעים בכם, מחלישים אתכם ומבזבזים לכם אנרגיה וזמן, כוחות גוף ונפש.

 

היעדר נוכחות הינו מצב שבו חלקים ממי שאתם ממוסכים, ואתם לא רואים מבעד למסך הזה.

 

היעדר נוכחות ומיסוך, מובילים למצב שבו רבים מבני האנוש עושים שימוש רק באחוזים בודדים ממשאבי המערכת שלהם, אינם ממצים את מלוא הפוטנציאל הטמון בהם, ולמרבית העצב, גם בטוחים שזה מה שיש.

 

בפועל, עומדים לרשות בני האדם, משאבים רבים וזמינים, אך מרוץ החיים, הנורמות, התפישה העצמית, הסטיגמות, ושאר גורמים ממסכים, גורמים לכך שאנשים רבים מתעלים את המשאבים שלהם לכיוון שאינו תומך אותם, או בכלל לא משתמשים במשאבים העומדים לרשותם.

 

 לשם הדוגמה:

 

  • כאשר אתם מתעלים את כוחות הנפש שלכם לנסות לרסן ולבלום את הרצון הטהור שלכם, אתם מתעלים משאבים באופן שגוי ומבזבזים אנרגיה על ריסון ובלימה במקום על תנועה ותנופה

  • כאשר אתם מפנים את האנרגיה שלכם כלפי הישרדות ופחד, אתם מתעלים משאבי נפש כלפי כוחות שמצמצמים אתכם ופוגעים בכם, מסחררים את הרגשות והמחשבות שלכם במעגל סגור ולוכדים אתכם בחוויה מתמדת של תגובה והתגוננות במקום יוזמה ויצירתיות. כמובן שחוויה מתמדת של הישרדות ופחד מחלישה את המערכת החיסונית ומעצימה תגובות אינסטנקטיביות החוסמות את התודעה והמודעות העצמית הגבוהה

  • כאשר אתם צורכים מידע מגמתי ומטעה, אתם מתעלים את משאבי התודעה שלכם באופן הפוגם בשיקול הדעת ותפישת המציאות שלכם ומשפיע על האטמוספירה הנפשית שלכם

  • כאשר אתם מתעלים את משאבי הנפש לשליליות, לשיפוטיות, לקנאה, לכעס ולטינה, אתם יוצרים תיעול משאבים הפונה כנגדכם הן ברמה הנפשית והן ברמה הפיסית

  • כאשר אתם אוכלים באופן קבוע מזון שאינו בריא לגוף שלכם, אתם פוגעים במשאבים הביולוגיים שלכם, שאמורים לספק לכם גוף חיוני ותומך

קיימות עוד ועוד דוגמאות, אשר רווחות בעולמנו של תיעול משאבי מערכת הנפש כלפי דרכי התנהלות היוצרות בזבוז של אנרגיה, פגיעה עצמית, מיסוך וצמצום של העוצמה האישית והנוכחות.

על מנת להעצים את הנוכחות נדרש לתעל את המשאבים שלכם כלפי מה שתומך ומעצים אתכם:

מודל 1.png

כאשר אתם ערים לתיעול המשאבים הנפשיים והמעשיים, אתם מתחילים לנהל בחכמה את כוחות הנפש שלכם ואת ה״מעצמה״ שהיא אתם, ובכך תומכים את הנוכחות שלכם באופן פרואקטיבי.

התבוננו לאן אתם בוחרים לתעל את המשאבים שלכם וצרו בחירות נפשיות ומעשיות לתעל את משאבי המערכת שלכם כלפי מה שבעדכם ומה שמעצים את הנוכחות שלכם.

קלפי המלצות9.png
35eb8744-bb88-4df5-b369-3b57a5171edb.png
הקפידו לטפח את כל האיכויות הנפשיות התומכ
c69e6550-c641-4df8-8013-8bd82e23d0bd.png

חלק חמישי

כוונון כל חלקי האישיות והנפש כלפי הרצון הטהור

 

הידעתם?

כאשר אתם מצויים בנוכחות, אתם מצויים במצב הוויה פנימי של חופש.

 

מהו בכלל חופש?

הרבה אנשים בטוחים שהם חיים בחופש, אך למעשה הם לא באמת חופשיים

 

החופש אינו דווקא חיצוני, אלא קשור ליכולת שלכם להקשיב לעצמכם באמת

  • לזהות מה אתם רוצים

  • מהי משאלת הלב שלכם

  • לפענח מה טוב עבורכם

  • לסנן את מה שפוגע בכם מזיק לכם ולא תומך אתכם

 

כדי להיות במצב של חופש, כדאי לכם ללמוד להיות קשובים לעצמכם ולהתנהל באופן שמעצים אתכם ומעשיר את חייכם. על-מנת לעשות זאת נדרש לכם לזהות את הרצון הטהור שלכם ולכוונן את עצמכם כלפיו.

KlafeyMesarim43.png
c69e6550-c641-4df8-8013-8bd82e23d0bd.png

מה הקשר שבין חופש, חיבור לרצון האותנטי המזוקק ונוכחות?

 

במצב ההוויה של נוכחות, כל החלקים של הנפש שלכם מכווננים כלפי הרצון שלכם ואתם מקיימים מרחב פנימי של שלום ושלמות.

 

כדי להצליח ולהתחבר לרצון הטהור והמזוקק, חשוב כי תלמדו לקלף את שכבות הנפש שלכם, שכבה אחר שכבה, ותגלו מבעד לשכבות של ריצוי, פחד, דעות קדומות ומושפעות מבחוץ, את הרצון הפנימי, הנקי מהשפעות, שנועד להיות המצפן שלכם.

 

לעיתים, הרצון שחשפתם וגיליתם בתוך עצמכם עלול לעורר בכם תחושה של בלבול וחוסר ידיעה ממה להתחיל.

 

יכולה אפילו לעלות בכם תחושה ש״החיים גדולים עלי והשינוי גדול עלי״ וחוסר יכולת להכיל את כל הצעדים שנדרש לעשות כדי ללכת אחר הרצון ולחולל את השינוי והצמיחה שהוא מכוון אליהם.

 

בפועל, כל שנדרש הוא בחירה קטנה, צעד קטן, שינוי פצפון שמסמל עבורכם את ההחלטה ליצור תנועה המתמסרת לרצון, תנועה שיש בה שינוי גדול או קטן.

קלפי המלצות26.png
35eb8744-bb88-4df5-b369-3b57a5171edb.png

אם תעקבו אחר השלבים הללו, תגלו כי המסלול לשינוי ייחשף בפניכם, ואתם תוכלו לצעוד בו ובהדרגה להשתנות תוך כדי תנועה.

 

בדרך, אתם תגלו שלא כל הנפש שלכם תומכת במלואה את ההתמסרות וההליכה אחר הרצון, וכי ישנם חלקים בתוככם המנסים לבלום את התנועה הזו, יוצרים מאבק פנימי, דואליות והתנגדות, ובכך מבזבזים את האנרגיה שלכם בניסיון להתגבר על ההתנגדות הפנימית.

כדי לתעל את כל האנרגיה שלכם לטובת הרצון הטהור שאלו את עצמכם את השאלות הבאות:

מודל 2.png

בשלב זה, חשוב ליצור את התנועה מתוך איזון וחיבור לנקודת שיווי משקל פנימי שיש בה שיוויון נפש.

 

חלק שישי

נקודת שיווי משקל פנימית שיש בה שוויון נפש

כאשר אתם מבקשים להיות בנוכחות, אתם לומדים להתחבר לממד נפשי שמתקיימת בו ההכרה כי ניתן לכם להניע את עצמכם ולהתניע את החיים שלכם, ממקום חדש של בהירות, איזון ושוויון נפש.

פעמים רבות, התנועה בחיים האנושיים, קורית מתוך לחץ, הישרדות ופחד. זוהי תנועה עם הגב לקיר, שיש בה תחרות, השוואתיות, חוויה מתמדת של חוסר ומערכות התנעה שליליות, הדוחפות ומאלצות את האדם ליצור תנועה שאין בה איזון והיא מבוססת על קוטב שלילי.


כמובן שיכולה להתקיים גם תנועה המבוססת על קוטב חיובי. זוהי תנועה הנוצרת מתוך חוויה נפשית של התפעמות, שמחה, יצירתיות, תשוקה לבטא ולהביע את עצמכם ורצון להגשים ולממש.

 

תנועה חיובית שכזו נעשית מתוך מערכת התנעה נפשית חיובית.

 

רבים מבני האנוש מותנעים מקוטב מסוים, אשר לרוב הוא שלילי, ובכך בעצם פוגמים בנוכחות שלהם, מכיוון שהם פועלים באופן שאינו מאוזן, המוציא אותם מנקודת שיווי המשקל הפנימית שלהם.

נפש_2.png
נפש_1.png

הסבר זה נועד להביא אליכם את ההבנה כי כאשר אתם יוצאים מנקודת האיזון הפנימית, לחיוב או לשלילה, אתם עלולים להפוך לתלויים בתוצאה ולאבד את שיווי המשקל הנפשי שלכם ובכך לעמעם את נוכחותכם.

 

משמע, גם כאשר אתם פועלים מתוך מערכת התנעה שלילית וגם כאשר אתם פועלים בצורה נפלאה מתוך מערכת התנעה חיובית, הנטייה לקוטב מסוים, שלילי או חיובי, עלולה להוביל להעברה של הרבה מן המשקל הנפשי שלכם כלפי התוצאה, להוביל למפח נפש ולהוציא מאיזון.

 

על-מנת להעצים את הנוכחות שלכם, אתם נדרשים ללמוד לזהות נקודה של שיווי משקל נפשי שיש בה איזון ועוצמה. זוהי נקודה של שוויון נפש שבה הנפש שלכם מאוזנת ואינה נוטה כלפי קוטב מסויים או כלפי התוצאה אליה אתם שואפים.

 

אין הדבר אומר כי תהיו אדישים, אפתיים או לחלופין נטולי התנעה, רצון או תשוקה.

 

נהפוך הוא, אתם תגלו כי אתם מסוגלים להתחבר לעוצמה הפנימית שלכם, לחדוות חיים, חדוות קיום, לרצון טהור ומזוקק, תשוקה, יצירתיות וחיוניות, ושהחיבור הזה ייווצר בתוככם מתוך שוויון נפש שאין בו תלות בתוצאה, יש בו איזון והוא אינו מפר את שווי המשקל הפנימי שלכם.

 

במצב של חיבור לנקודת שיווי המשקל הפנימית, אתם יודעים להפעיל את עצמכם מתוך עצמכם בפעימה פנימית שאינה מבוססת בשום צורה על תנועה קיצונית או בלתי מאוזנת. יתכן וזה נשמע אוטופי או רחוק, אך זוהי יכולת נרכשת היוצרת בכם את המסוגלות לפעול בחוקיות חדשה.

 

אם כך, הבנתם כי נקודת שיווי המשקל הפנימית שיש בה שוויון נפש, הינה גורם מרכזי ביכולת שלכם להעצים את הנוכחות שלכם.

 

סביר להניח שיעלו בכם שאלות:

  • איך אפשר לגייס כוח רצון, התמדה, תשוקה וחריצות, אם איננו שמים את כל המשקל הנפשי על היעד שאנחנו מציבים לעצמנו וממש תלויים בהשגתו?

 

  • איך ניתן לגייס עוצמה פנימית כאשר הנפש שווה, שלמה ושלווה? הרי שוויון נפש עלול ליצור אדישות שאין בה כוח נפשי שדוחף קדימה להשיג ולממש?!

 

כאן נדרש לכם לשחרר דיעה קדומה הקשורה ל "שוויון נפש".

כעת שימו לב

שלוש הנקודות הבאות מחברות לחוקיות חדשה זמינה ושונה מכפי שהיה מקובל, הגיוני ומוכר כאן:

 

  • כאשר אתם מצויים בשוויון נפש, ישנו איזון נפשי מלא אשר אין בו צרימה נפשית שנובעת מהזדהות עם הפער שבין הרצוי למצוי.

 

  • זהו מצב נפשי שבו אתם בשלמות פנימית ומתוך שלמות זו אתם מבקשים להתרחב ולנבוע אל הישגים חדשים.

 

  • יש בשוויון הנפש מובהקות של ידיעה פנימית, כי כאשר מתקיים רצון-פעיל, מזוקק וטהור, מתרחשת הגשמה בהמון אפשרויות שיחשפו בפניכם, תוך כדי התנועה.

 

הידיעה הזו משחררת פחד ומעצימה חוויה של ביטחון קיומי, שבה תחושו נתמכים ומגובים.

393b6d61-d27d-47f7-afe4-10ad164a2b9d.png

לאחר שביססתם נקודת שיווי משקל פנימית, אתם יכולים לנוע לשלב הבא, בו תצטרכו להסכים להשיל מעל עצמכם את כל מה שאינו תואם, כפי שפושטים "חליפה צרה" מכפי מידותיכם, אשר מגבילה את התנועה שלכם.

חלק שביעי

האומץ להתחדש - השלת ה"חליפה הצרה" והקשבה לילד הפנימי

 

בתהליך של התפתחות וצמיחה, פעמים רבות אתם עלולים להרגיש שהמצב הנוכחי בו אתם מצויים מצמצם אתכם .זוהי תחושה שניתן לדמותה לחליפה שאתם לובשים והשקעתם בה הרבה, אך היא הפכה קטנה מן המידות החדשות שלכם וכעת אינה נוחה ואף מגבילה אתכם בתנועה.

 

ה״חליפה הצרה״ מכפי מידותיכם יכולה לבוא לכדי ביטוי בכל מיני נושאים בחיים שלכם, בין אם זו מערכת יחסים שסיימה את תפקידה, עבודה שאינה תואמת אתכם יותר או אפילו תכונות נפשיות שבעבר שרתו אתכם ועכשיו כבר לא.

 

למשל, אם בעבר השתמשתם בכעס ככוח מניע שדחף אתכם להישגים, אתם יכולים למצוא שהכעס כבר אינו כוח מניע, והוא הפך ל״חליפה צרה״ - אנרגיה נפשית שמזיקה לכם, כי השתניתם, התפתחתם וכעת אינכם זקוקים יותר לכעס ככוח מתניע, מקדם ודוחף, ואתם מסוגלים להתפתח מתוך יצירתיות וסקרנות ככוחות התנעה חיוביים ובונים.

 

דוגמה נוספת היא מערכת יחסים שהיתה מבוססת על ריצוי ותחושת קטנות, ולימדה אתכם שיעור בענווה, בנשלטות ובביטול האגו, ההופכת ל״חליפה צרה״, שסיימה את תפקידה, כאשר למדתם לשחרר את האגו וביססתם ענווה ועוצמה, ובכך אתם נדרשים לנוע הלאה אל מערכת יחסים שבה תוכלו לבטא נוכחות ועוצמה.

 

ישנן עוד ועוד דוגמאות מן החיים שמזמינות לזהות מתי ה״חליפה״ הפכה צרה, ואתם נדרשים לפשוט אותה, לשחרר אותה וללבוש בגד חדש ההולם את מידותיכם.

 

שאלות אשר יסייעו לכם למקד את עצמכם כאשר אתם מבקשים ליצור התחדשות ושינוי, לפשוט מעליכם ״חליפה הצרה מכפי מידותיכם״ ולהתרחב ל-״חליפה חדשה״, התואמת את השלבים החדשים בחייכם.

8f0307c7-cefd-434a-9b35-60d87b645cd2.png

כדי להצליח ולזהות אם אתם מצויים בתוך ״חליפה״ הצרה מכפי מידותיכם, שאלו את עצמכם:

 

  • האם אתם חשים  מצומצמים או מוגבלים בחייכם?

  • אם כן - מהי ה״חליפה הצרה״ שלכם?

  • מה נדרש מכם לשחרר ולפשוט מעליכם?

  • איזה ״חליפה חדשה״ אתם מרגישים שתתאים לכם?

ישנם כאלה החשים את התחושה הזו של צמצום עצמי, של חוסר יכולת לבטא את עצמם ושל מוגבלות ומוכנים לפשוט את ה״חליפה הצרה״, לצאת מאזורי הנוחות, להתגבר על פחדים ומניעות, ובכך להתרחב אל תוך ״חליפה חדשה״ שמאפשרת להם לבטא את עצמם ותואמת אותם.

 

זהו תהליך שפוגש כל אחד ואחת מכם במהלך החיים לא פעם אחת, ובכך אתם צומחים ממדרגה למדרגה בנתיב חייכם, מתוך אירוע חיצוני המאלץ אתכם לפשוט את ה״חליפה הצרה״, או מתוך בחירה ערה, מודעת ואמיצה.

 

ישנם כאלה הבוחרים במודע להישאר בתוך ״חליפה צרה״. מדוע?

כאן אנחנו חוזרים למוכנות להיות בעוצמה, בנוכחות ובהגשמה עצמית, עליה כתבתי בחלקים הקודמים.

 

ישנם כאלה שמוותרים על הזכות לחיות בעוצמה, בנוכחות ובהגשמה עצמית ושרויים בביטול עצמי. המשמעות הינה בחירה מודעת לבטל את הרצונות והחלומות שלהם, לשים בצד את ההגשמה העצמית או את השאיפה הבסיסית להרמוניה ונינוחות, ולחיות את החיים ״ליד״, מתוך חוויה של קורבנות, חולשה, כניעה, פחד והיעדר נוכחות.

 

ממה נובע הביטול העצמי הזה?

הביטול העצמי נובע מחוויה נפשית של חוסר מסוגלות, מפחד להיפגע, להיכשל או לטעות, וגם כתוצאה מהתרחקות גדולה מן העצמי האותנטי עד שאין בכלל מסוגלות לזהות מי הוא באמת ומה אני רוצה.

 

בכך ״החליפה הצרה״ הופכת להיות דרך חיים, שבה האדם חווה עול, קושי, חוסר סיפוק ותחושה מתמדת של דיס-הרמוניה, שהופכת להיות המצב הטבעי, מתוך אמונה כי אלו החיים.

המפתח לחיים של הרמוניה עם עצמכם, הגשמה, עוצמה ונוכחות, טמון ביכולת שלכם לא לנטוש את העצמי האותנטי, להיות נאמנים אליו, לחשוף את הרצון המזוקק והטהור וללכת אחריו, ולשמר דיאלוג עם הילד הפנימי הטמון בכם, שחולם, משתוקק, יודע את עצמו ודוחף אתכם מבפנים להביע את עצמכם.

393b6d61-d27d-47f7-afe4-10ad164a2b9d.png
8f0307c7-cefd-434a-9b35-60d87b645cd2.png

כדי להצליח ולזהות אם אתם מצויים בתוך ״חליפה״ הצרה מכפי מידותיכם, שאלו את עצמכם:

 

  • האם אתם חשים  מצומצמים או מוגבלים בחייכם?

  • אם כן - מהי ה״חליפה הצרה״ שלכם?

  • מה נדרש מכם לשחרר ולפשוט מעליכם?

  • איזה ״חליפה חדשה״ אתם מרגישים שתתאים לכם?

מודל 3 (1).png

 כל הזכויות שמורות למימוש מועצם בע״מ © 2020

bottom of page